SimCity 3000Beskaitant paskutines politines naujienas man staiga toptelėjo mintis, kad gal jau atėjo laikas visus valdžios veikėjus privaloma tvarka apmokyti žaisti kompiuterinius žaidimus. Kodėl? Todėl, mūsų išrinktųjų finansiniai eksperimentai pradeda labai jau skaudžiai atsiliepti visiems. Taigi norėtųsi, kad prieš priimant finalines versijas, jos būtų bent kartą prasuktos nors per elementariausius ekonominius simuliatorius.

Sutinku, kad „SimCity“, „Civilisation“, „Capitalism“ ar kita panaši ekonominio pobūdžio pramoginė programa nėra labai tinkama, priimant valstybės valdymo sprendimus. Kita vertus, atidžiau pasižiūrėjus į drastiškus ir desperatiškus mūsų vadovų sprendimus, kartais kyla abejonių ar apskritai tie sprendimai buvo kuo nors grindžiami. taigi, kokie tie ekonominiai simuliatoriai būtų tikslūs ar ne, tačiau jie vienaip ar kitiaip yra kuriami pagal šiuolaikinės ekonomikos dėsnius ir juose modeliuojama raida paklūsta tiems patiems dėsniams. Neesu ekonomikos guru, tačiau kepenim, skrandžiu, subine ir dar visu kuo kitu jaučiu, kad paskutinis 2 proc. PVM tarifo padidinimas reiškia, kad atėjo laikas gausiai pasidžiovinti džiuvėsių ateinančiai žiemai. Tuo labiau, kad šie pinigai tai eis ne į „Sodrą“, kurią ketinama gelbėti šiuo mokesčio padinimu, bet į VMI.

Na, o valdžia tegul pasibando malšinti riaušes internetiniame Simsityje, nes kai liaudis galutiniai išbadės, tai vien Seimo langų gali nepakakti.