Prieš metus įsigytas Roborock S5 tapo puikiu pagalbininku, palaikant namų švarą. Jam į pagalbą neseniai buvo nupirktas S5 Max. Bet laikas nuo laiko vienas ar kitas siurblys atsiunčia prašymą gelbėti, įstrigus kokiame nors užkampyje, paspringus laidu, vaikų numesta kojine ar, dabar aktualu, besimėtančia kauke. Nuo tokių atvejų gelbsti tik viena - įprasti tvarkingai pasidėti daiktus.

Bet be šių išmėtytų spąstų, robotui siurbliui pasirodo yra ir kitokių neįveikiamų kliūčių, pavyzdžiui, plytelės aukščio slenkstis ar skalbinių džiovyklė. Su durų slenksčiais, ant kurių siurblys "pakimba", prikabinus drėgną grindų šluostę, susitvarkyti pavyko, žemėlapyje pažymėjus virtualią sieną. Siurblys tiesiog ten nebevažiuoja. Su skalbinių džiovykle taip padaryti nepavyks, nes tuomet plotas po skalbinių džiovykle liks neišvalytas, o ir pati skalbinių džiovyklė stovi nebūtinai tiksliai toje pat vietoje.

Džiovyklės vamzdis yra maždaug 20mm storio, kas yra ribini s Roborock įveikiamos kliūties aukštis. Ir šios kliūties siurblio davikliai nemato, todėl siurblys užsispyrusiai bandys tą vamzdį perlipti ir iš kairės, ir iš dešinės, garsiai gergždamas guminiais ratukais. Neretai tai pavyksta padaryti tik vienu ratu ir tuomet siurblys lieka balansuoti ant vamzdžio, siųsdamas pagalbos pranešimus.

Laimei pasirodo yra labai paprastas ir efektyvus sprendimas, pasitelkiant vieną geriausių žmonijos išradimų - sidabrinę lipnią juostą. :D Šis išradimas išgelbėjo ne vieną projektą (kaip ir pražudė). Taigi paprasčiausiai priklijavus juostą siurblio daviklių aukštyje, jis nebebandys pervažiuoti vamzdžio, o jį apvažiuos.

Gal ne itin estetiška, tačiau tikrai veikia.