Web kameros adapteris teleskopui Pagaliau atvyko gruodžio pradžioje užsakytas adapteris web kamerai prijungti prie teleskopo. Pagaliau, nes adapteris „eBay“ aukcione buvo nupirktas dar gruodžio 5 dieną. Gruodžio 6 d. prekė buvo išsiųsta. Sausio pradžioje man pranešus, jog prekės negavau, pardavėjas geranoriškai išsiuntė dar vieną adapterį. Na bet ne apie mūsų (spėju) pašto darbo ypatumus čia rašysiu.

Taigi šis juodinto metalo gaminys turėtų leisti (dar nespėjau pabandyt prisukti) paprastą web kamerą įstatyti į teleskopo okuliarą ir pabandyti nufilmuoti tai, ką matau savo akimi . Adapteryje taip pat yra IR spindulių filtras, leidžiantis atsikratyti pašalinio foninio apšvietimo ir taip pagerinantis kontrastą. Kita vertus, bandant filmuoti blankius objektus, kai svarbus kiekvienas fotonas, šį filtrą galima ir išsukti.

Žinoma, nesitikiu gauti nuotraukų, kurias astronomijos mėgėjai daro su DSLR fotoaparatais ar specializuotomis CCD kameromis (kainuojančiomis nuo maždaug 500 €), tačiau bent jau Jupiterį ar Mėnulį turėtų pavykti įamžinti. Žinoma, tam pirmiausia reikia sulaukti giedrų naktų...