Jungiklis be kojųĮdomūs žmonės tie kinai. Išradingi ir darbštūs - aprūpina visą pasaulį ir brangia ir pigia elektronika. Be jų sunku būtų tiek „iPhone“, tiek ir „iFone“ mylėtojams. :) Labai dažnai jie padeda išspręsti tam tikrų užduočių atlikimą gerokai mažesnėmis sąnaudomis ir, dargi, už visai priimtiną kokybę. Nei T10 planšetiniu kompiuteriu, nei universaliu pulteliu skųstis labai negaliu - savo funkcijas jie atlieka. Bet kai kurie jų sprendimai priverčia pakrapštyti galvą.

Daug jungiklių be kojųPrieš kelis metu pirkau nebrangų LED prožektorių su ryškiu „Cree“ LED, kurį galima būtų tvirtinti ant dviračio. Jei atmintis nepaveda kainavo 12 vienetų amžinai žaliuojančios valiutos, kas nėra mažai. Tuomet kinai maloniai nustebino vietoje vieno prožektoriaus įdėję du. Patys prožektoriai veikė kaip ir nepriekaištingai, nors plastikinis laikiklis nulūžo kažkurį vakarą leidžiantis nuo kalno ir prožektorius lėkė toli, smagiai patrinksėdamas į asfaltą. Bet liko sveikas ir švietė toliau - visgi metalinis korpusas. Tačiau jungiklis su laiku pavargo ir ėmė pats perjunginėti režimus, o paskui ir apskritai sunkiai įsijungti. Na, o pasiplaukiojimas baidare ir pabraidžiojimas iki krūtinės vandenyje su prožektorium kišenėje, jungiklį pribaigė.

Taigi pas populiariają tautoje DX pavyko susirasti atrodytų tokį patį jungiklį ir užsisakyti šalia kitų daiktų. Nepraėjus nė mėnesiui (nepamirškime, kad gruodis švenčių metas mums ir prieššventinis kinams ), šiandien namus pasiekė geltonas vokas su DX logotipu. Taigi išsipakavau maišelį su jungikliais ir ... =:O Jungikliai neturi kojelių - visi 5 vienetai su nurautomis kojomis. Nu, galvoju, DX pasikakojo ir aplaužytų jungiklių partiją atsiuntė, bet paskui atsidarau užsakymą ir užsakytą daiktą... DX neapgavo -- gavau lygiai tokius pat, kaip užsakiau iš DX puslapio. Tiesa, tarp tų nuotraukų buvo ir keletas ne kondicinių - su kojelėmis. :D

Taigi dabar reikės pasukti galvą - ką su jais daryti, t.y. kaip prilituoti kažką, prie šonų, o paskui tą kažką prie kontaktinių aikštelių ant prožektoriaus galo. Viso to moralas -- labai atidžiai žiūrėk, ką užsisakinėji. Nes gausi būtent tai, ką užsisakai, o ne būtinai tai, ko norėjai. :)