- Informacija
- Parašė Fallen Angel
- Skaitytojų: 2665
Reikės:
lavašo;
agurkų,
pomidorų;
lydyto tepamo sūrelio (mėgstamo skonio)
arba tepamos varškės kremo (mėgstamo skonio);
kumpio arba lašišos
daržoves taip pat galima imti improvizuotai, pavyzdžiui rauginta agurkėli vietoje žalio.
Susipjaustom daržoves ir kumpį ar lašišą. Viską pjaustom kuo plonesnėm juostelėm arba griežinėliais. Agurkui pjaustyti naudoju bulvių skustuką, braukiu per agurką ir gaunasi labai plonytės juostelės.
Lavašą aptepam tepamu sūreliu ar varškės kremu. tuomet vieną šalia kito pamaišant dėliojam agurkus, pomidorus, kumpį arba lašišą. Kiek paspaudžiant suvyniojam lavašą, guldom krašteliu į apamčią ant lentutės ir dedam bent pusvalandžiui į šaldytuvą. Pjaustom kiek paįstrižai labai aštriai užgalastu peiliu, pjaustydami stengiamės labai suktinuko nespausti, kad nesusispaustų. išdėliojam lėkštėja, papušiam žalumynais ir skanaus.
Nepalikite susuktų suktinukų ilgiau nei pora valandų nesupjaustytų ir nesuvalgytų, kuo jie ilgiau guli, tuo labiau įsigeria ir tampa minkšti ir neskanūs.
- Informacija
- Parašė Fallen Angel
- Skaitytojų: 2676
200 g snieginių krabų mėsa;
2 valgomi šaukštai majonezo;
16 vnt mini mocarelos rutuliukų (yra pirkti, bet paprasčiau nusipirkus mocarelos sūrio ji susipjaustyti mažais gabaliukais);
3 vnt svogūnų laiškų;
1 valgomas šaukštas smulkintų petražolių;
2 saujos džiūvėsėlių;
2 valgomi šauktai miltų;
1 kiaušinis;
aliejaus gruzdinimui
Krabų mėsą susmulkintike ir sumaišykite su majonezu, susmulkintai svogūnų laiškais ir petražolėmis. Formuokite nedidelius kamuoliukus, į jų vidų įspauskite po mocarela gabaliuką. Kiekvieną kamuoliuką apvoliokite miltuose, merkite į kiaušinio plakinį ir gerai apvoliokite džiūvėsėliuose. Rutuliukus gerai apskrudinkite įkaitintame aliejuje.
labai tinka pateikti su pikantišku majonezo padažu - majonezą sumaišyti su žaliosios citrinos sultimis ir šiek tiek čili.
Skanaus.
- Informacija
- Parašė Fallen Angel
- Skaitytojų: 2514
200 g miltų ;
220 g sviesto;
100 g tarkuoto fermentinio sūrio;
žiupsnelis druskos;
kiaušinis aptepimui
Sumaišykite sviestą su kitais ingredientais į vieną didelį indą, suminkykite. Jei tešla limpa prie rankų, įdėkite dar miltų. Kočiokite tešlą iki 7 mm storio, išspauskite apvalius sausainukus. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite sausainukus. Ant sausainuku galima isbraižyti ornamentus (nebūtina). Aptepkite kiaušini o plakiniu ir apibarstykite druska. Kepkite 15 min iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kepama iki kol sausainukai įgaus auksinį atspalvį (nelaukite kol paruduos, tikrai bus perkepę).
Labai tiks prie alaus.
Skanaus
- Informacija
- Parašė Fallen Angel
- Skaitytojų: 2499
Valgomosios lėkštės dydžio pyragui reikės:
2 lapelių šaldytos tešlos (bemielės);
1 Brie sūrio (trikampėlį vieną);
1 saujos džiovintų vyšnių;
1 saujos migdolų;
2 šaukštų rudojo cukraus.
tešlą iškočiokite į vieną didelį blyną, uždedam lėkštę ir išsipjauname skritulį. Nupjautas juosteles panaudosime puošimui. Į blyno vidurį dedame nemažais gabaliukais supjaustytą brie sūrį, beriame vyšnias, kapotus migdolus , apiberiame cukrumi. Tešlą užlankstome į vidinč pusę, kad susidarytų krašteliai. Iš tešlos likučių pasidarome juosteles, kuriomis išpiname pyrago viršų. Pyragą galima aptepti kiaušini o plakiniu.
Paruoštą pyragą dedame į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepame apie 15 min. tada karštį sumažiname iki 170 laipsnių ir pakepam dar 10-15 min (arba kol gražiai iškeps tešla).
Puikiai tinka prie vyno.