- Informacija
- Parašė Fallen Angel
- Skaitytojų: 8779
Dar viena nekepto varškės torto variacija.
500 gr varškės (perku saldaus pieno riebią ir nerūgščią varškę)
kondensuoto pieno indelis
250 ml grietinėlės (riebios, tinkamos plakimui)
želatinos 4 - 5 šaukštai
viena citrina ir vienas apelsinas (galima tik citriną naudoti)
pora pakelių sausainių ("Selga" arba paprasti "Gaidelis")
Trintų šviežių braškių arba juodųjų serbentų apie pusę litro (sutrintų su cukrumis, cukraus dedam pagal kiekvieno skonį)
200 gr sviesto
Kokosų drožlių papuošimui (apie 50gr )
Pasiruošiam torto pagrindą: sutrinami sausainiai (sutrinama iki miltų), išlydomas sviestas ir sumaišomas su sausainiais, masę dedame į torto formą, suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą.
Užmerkiame ir išlydome želatiną. Jei naudojame juoduosius serbentus, į sutrintą jų masę dedame daugiau želatinos, geriausia visus 4 šaukštus, nes juodųjų serbentų rūgštis skiedžia želatiną ir sluoksnis gali nesustingti. Braškėms galima želatinos naudoti ir mažiau. Taip paruoštą trintą uogų masę pilame ant pagrindo, šiek tiek masės galima palikti užpilti ant torto viršaus kaip papuošimo. Dedame viską į šaldytuvą stingti.
Gaminame pagrindinį sluoksnį. Į varškę supilame kondensuotą pieną, viską triname blenderiu kol nelieka varškės gumulėlių. Įtarkuojame puses citrinos ir viso apelsino žieveles (jei naudojama tik citrina, nutarkuojame visos citrinos žievelę), išspaudžiamos viso apelsino sultys, jei apelsinas labai saldus, dar reikės ir kelių šaukštų citrinos sulčių. Masę ragaujam ir žiūrim kaip patinka skonis. Jei trūksta cukraus, visada jo galima įdėti pagal skonį, aš nedėjau, man užteko ir kondensuoto pieno. Išplakame grietinėlę iki standžių putų, sumaišome su varškės mase . Į masę įpilame tirpintos želatinos (2 - 3 šaukštai), gerai išmaišome ir masę pilame ant jau pastingusio uogų sluoksnio. Dedame į šaldytuvą pastingti. Ant kiek pastingusio sluoksnio užpilame paliktą uogienės kiekį, plonu sluoksneliu išlyginame, apibarstome kokosų drožlėmis ir dedame į šaldytuvą stingti. Jei želatinos įdėjote pakankamai, viskas turėtų sustingti ir per porą valandų, bet geriausia palikti per naktį.
Skanaus
- Informacija
- Parašė Fallen Angel
- Skaitytojų: 5279
|
Labai skanūs ir sveiki sausaini ai, nenaudojami miltai, galima dėti savo mėgstamus riešutus, džiovintus vaisius, sėlenas. Svietas 200 gr Puode ištirpinti sviestą, suberti dribsnius ir maišant pakaitinti keletą minučių. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki standžių putų. Kai dribsniai prauš sudėti sezamus, saulėgrąžas, išmirkytas ir nusausintas razinas ir abrikosus (abrikosus susmulkinti) ir užpilti išplaktu kiaušiniu. Viską gerai išmaišyti. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Gautą masę dėti šaukšu ant skardos. Kepti orkaitėje 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai parus. Palikti atvėsti skardoje ir tik tada išimti. Receptas iš http://receptai.iki.lt/lt/receptai/desertai/sveikuoliu-sausainiai/5846 |
|
- Informacija
- Parašė Fallen Angel
- Skaitytojų: 2375
Puikus ir greitai paruošiamas saldėsis. Originaliam recepte naudojami gana brangūs ingredientai, todėl aš šį tortuką kiek paparastinu ir vietoje marskaponės ir rikotos dedu 500 gramų riebios ir nerūgščios varškės, gerai ją sutrinu blenderiu, visas kitas gamybos procesas nekinta.
Skanaus
Trukmė: apie 30 min. ruošti, apie 5 val. šaldyti
Porcijos: 10-12 pyragėlių
Reikia:
• 200 g natūralaus, nesūdyto sviesto
• 360 g šokoladinių „Selgos“ ar panašių sausainių (2 pakuotės)
• apie 50 g svieste pakepintų migdolų (nebūtinai)
• 250 g ricottos sūrio
• 250 g mascarpone sūrio
• 250 g plakamosios grietinėlės
• indelio kondensuotos kakavos
• kelių šaukštų cukraus (jei norisi saldžiau)
• apelsinų esencijos
• 20 g želatinos
1. 270 g ( 1 1/2 pauotės) sausainių naudosime pyrago pagrindui, o likusius (1/2 pakuotės) – viršui pabarstyti. Sutrupinkite pagrindui skirtus sausainius iki miltų. Galite grūsti grūstuve arba naudoti elektrinį smulkintuvą. Ištirpinkite sviestą, maišydami ir kaitindami ant nedidelės ugnies. Sumaišykite sausainius su sviestu. Suslėkite gautą masę į kepimo indą.
2. Ant sugrūstos sausainių ir sviesto masės sudėhttp://www.veikia.lt/administrator/index.php?option=com_content&view=article&layout=edit kite kepintus migdolus.
3. Grietinėlę standžiai išplakite elektriniu maišytuvu. Bet nepersistenkite, plakti užteks kai pasimatys bangelės. Tuomet sukrėskite maskarponę ir ricottą, gerai išmaišykite, supilkite indelį kondensuotos kakavos, įlašinkite apelsinų esencijos. Plakti nereikia, užtenka išmaišyti ir šaukštu. Paragaukite. Jei trūksta – galite įdėti cukraus.
4. Mažame kiekyje karšto vandens ištirpinkite želatiną. Galite tiesiog sekti instrukcijas, nurodytas ant pakuotės. Kai želatina visiškai ištirps, skubiai įmaišykite į kreminę masę . Ją supilkite ant sausainių pagrindo. Pabarstykite viršų likusiais sausainiais. Padėkite pyragą į šaldytuvą sustingti. Prireiks kokių 4-5 valandų, tačiau geriausia – palikti per naktį.
Receptas iš http://www.tastyart.lt/2010/11/aksominis-kakavos-tortas-kepti-nereikes/
- Informacija
- Parašė Fallen Angel
- Skaitytojų: 3323
Reikia:
- 200 g. trapių sausainių (g. b. gaidelis ar selga, aš naudojau petit beurre)
- 150 g. minkšto sviesto
- 150 g. mascarpone
- 200 ml . plakamosios grietinėlės
- 3 kiaušinių trynių
- 4 v. šaukštai cukraus
- 3 v. šaukštų karčiosios kakavos
- 300-400 g. braškių
Sausainius sutrupinkite ir sumaišykite su minkštu sviestu.
Torto formą (15 cm. skersmens) su išimamu dugnu išklokite kepimo popieriumi. Ant jo supilkite paruoštus sausainius, suplokite, kad būtų tvirtas pagrindas. Braškes nuplaukite, nuvalykite, perpjaukite išilgai ir braškių puselėmis išklokite tortinės sieneles (braškių vidinę pusę dėkite prie tortinės sienelės).
Formą įdėkite į šaldytuvą kol paruošime kremą.
Kiaušinio trynius išplakite su cukrumi. Kitam dubenyje išplakite grietinėlę. Kiaušinio trynius sumaišykite su mascarpone bei išplakta grietinele. Paruoštą kremą sudėkite į formą ant sausainių. Paruoštą kremą supilkite ant paruošto sausainių pagrindo. Ant viršaus užbarstykite persijotos kakavos ir papuoškite braškėmis bei mėtų lapeliais
Kremą galima keisti varškės kremu – maltą varškę sumaišyti su grietine, jei reikia įmaišyti želatinos, galima tik su plakta grietinele + želatina gaminti, žodziu pagal skonį ir fantaziją
Į kremą galima įlašinti vanilės esensijos ar vanilinio cukraus.
Receptas iš http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/deser tai/nekeptas-tortas-su-braskemis.html
- Informacija
- Parašė Fallen Angel
- Skaitytojų: 2424
norint lakštus daryti dviejų spalvų, t.y. vienus baltus, kitus rudus, dar reikės kelių šaukštų kakavos.
pusės citrinos sulčių,
šiek tiek cukraus pudros.
keli šaukštai želatinos (paparastai grietinė nėnori geruoju sustingti, taigi geriausia įdėti želatinos)
Viską išplakti (grietinė plakama atšaldyta, kol būna gražiai puri. Nepavykus išplakti grietinės reikia gelbėtis dedant į ją želatiną, tik svarbu labai gerai ištirpintą ir pilant greitai bei tolygiai plakamą, kad nesigautų su gabalėliais). O į torto sluoksnius šalia grietinės galima naudoti įvairias uogienes, sulaistymą citrinos sultimis, kava, įvairius konservuotus vaisius arba šviežius bananus.
- Informacija
- Parašė Fallen Angel
- Skaitytojų: 2049
Originalus receptas paimtas iš čia: http://gyvenimas.delfi.lt/cooking/article.php?id=14497025
Tačiau mano draugė dažnai daro su konservuotais persikais, t.y. vietoje vyšnių deda konservuotus persikus. Galima varijuoti ir su kitais įvairiais vaisiais. Tikrai labai skanus pyragas.
Šešiolikai porcijų jums reikės:
Tešlai –
250 g miltų,
125 g sviesto,
1 žiupsnelio druskos,
75 g cukraus,
1 kiaušinio trynio.
Įdarui –
100 g sviesto,
200 g cukraus,
3 kiaušinių,
500 g varškės,
1 pakelio sausojo vanilinio pudingo,
1 indelio konservuotų vyšnių (750 ml).
Miltus persijokite į didelį dubenį, o ant viršaus suberkite gabalėliais supjaustytą atšaldytą sviestą. Įberkite žiupsnelį druskos, suberkite cukrų, įmuškite kiaušinio trynį, įpilkite du šaukštus vandens ir greitai užminkykite tešlą. Suvyniokite tešlą į skaidrią polietileno plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
Išardomą kepimo formą sutepkite riebalais. Tešlą iškočiokite, perkelkite į kepimo formą ir suformuokite trijų centimetrų aukščio kraštelius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Pagaminkite įdarą. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi ir į šią masę po vieną įmuškite kiaušini us. Palaipsniui įmaišykite varškę ir sausojo vanilinio pudingo miltelius.
Konservuotas vyšnias nuvarvinkite sietelyje ir tolygiai išdėliokite tešlos paviršiuje. Ant viršaus iškrėskite varškės masę ir išlyginkite. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 55-60 minučių vidutiniame orkaitės lygyje. Pyragą atvėsinkite neišimdami iš kepimo formos.