Veikia
Sistemos, kurios veikia

Main Menu

  • Į pradžią
  • Naujienos
  • Blog'as
  • Žinių bazė
  • Fotogalerija
  • Svetainės struktūra
  • Kontaktai
  • Ieškoti

Naujausi įrašai

  • Komforto ausims beieškant: Soundcore Space Q45 prieš Bose QuietComfort QC45
  • 500km elektriniu dviračiu: pirmieji įspūdžiai
  • Savos gamybos serverio keitimas QNAP saugykla
  • Lokalus DNS domenas gali trukdyti „Kubernetes“ rasti išorinius adresus
  • Pakeliui į „Kubernetes“ klasterį

Žymos

Info No Tags found.

Populiariausi

  • Žiūrim skaitmeninę televiziją kompiuteriu (pirma dalis)
  • Kaip pašalinti kompiuterio slaptažodį?
  • Kaip pakeisti C ir D diskų apimtis ir padidinti laisvos vietos C diske?
  • Negaliu atnaujinti nemokamos „ESET NOD32“ antivirusinės programos
  • Pamiršau administratoriaus slaptažodį, negaliu prisijungti prie kompiuterio
  • Negaliu į 8 GB USB laikmeną įrašyti didesnių, nei 4 GB failų. Be to laimenos talpa rodoma tik 3.54 GB
  • Barclays, darbuotojo akimis
  • Kaip būtų galima sužinoti, kada ir kas buvo daroma kompiuteriu, kokios programos buvo leidžiamos ir pan.
  • „Karcher SE 6.100“ - truputis apgavysčių ir „nedadarymų“, tačiau šiaip siurbia neblogai
  • Kaip iš paprasto cd įrašyti dainas į kompiuterį?

Prisijungti

  • Pamiršote slaptažodį?
  • Pamiršote prisijungimo vardą?

RSS

RSS naujienos

Nekeptas varškės tortas

Informacija
Parašė Fallen Angel
Sukurta: 03 Birželis 2012
Atnaujinta: 18 Gegužė 2021
Skaitytojų: 8779

User Rating: 5 / 5

Dar viena nekepto varškės torto variacija.

500 gr varškės (perku saldaus pieno riebią ir nerūgščią varškę)
kondensuoto pieno indelis
250 ml grietinėlės (riebios, tinkamos plakimui)
želatinos 4 - 5 šaukštai
viena citrina ir vienas apelsinas (galima tik citriną naudoti)
pora pakelių sausainių ("Selga" arba paprasti "Gaidelis")
Trintų šviežių braškių arba juodųjų serbentų apie pusę litro (sutrintų su cukrumis, cukraus dedam pagal kiekvieno skonį)
200 gr sviesto
Kokosų drožlių papuošimui (apie 50gr )

Pasiruošiam torto pagrindą: sutrinami sausainiai (sutrinama iki miltų), išlydomas sviestas ir sumaišomas su sausainiais, masę dedame į torto formą, suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą.

Užmerkiame ir išlydome želatiną. Jei naudojame juoduosius serbentus, į sutrintą jų masę dedame daugiau želatinos, geriausia visus 4 šaukštus, nes juodųjų serbentų rūgštis skiedžia želatiną ir sluoksnis gali nesustingti. Braškėms galima želatinos naudoti ir mažiau. Taip paruoštą trintą uogų masę pilame ant pagrindo, šiek tiek masės galima palikti užpilti ant torto viršaus kaip papuošimo. Dedame viską į šaldytuvą stingti.

Gaminame pagrindinį sluoksnį. Į varškę supilame kondensuotą pieną, viską triname blenderiu kol nelieka varškės gumulėlių. Įtarkuojame puses citrinos ir viso apelsino žieveles (jei naudojama tik citrina, nutarkuojame visos citrinos žievelę), išspaudžiamos viso apelsino sultys, jei apelsinas labai saldus, dar reikės ir kelių šaukštų citrinos sulčių. Masę ragaujam ir žiūrim kaip patinka skonis. Jei trūksta cukraus, visada jo galima įdėti pagal skonį, aš nedėjau, man užteko ir kondensuoto pieno. Išplakame grietinėlę iki standžių putų, sumaišome su varškės mase . Į masę įpilame tirpintos želatinos (2 - 3 šaukštai), gerai išmaišome ir masę pilame ant jau pastingusio uogų sluoksnio. Dedame į šaldytuvą pastingti. Ant kiek pastingusio sluoksnio užpilame paliktą uogienės kiekį, plonu sluoksneliu išlyginame, apibarstome kokosų drožlėmis ir dedame į šaldytuvą stingti. Jei želatinos įdėjote pakankamai, viskas turėtų sustingti ir per porą valandų, bet geriausia palikti per naktį.

Skanaus

Sveikuolių sausainiai

Informacija
Parašė Fallen Angel
Sukurta: 03 Birželis 2012
Atnaujinta: 18 Gegužė 2021
Skaitytojų: 5279

Labai skanūs ir sveiki sausaini ai, nenaudojami miltai, galima dėti savo mėgstamus riešutus, džiovintus vaisius, sėlenas.

Svietas 200 gr
cukrus 200 gr
kiaušiniai 2 vnt
avižiniai dribsniai 300 gr
sezamo sėklos 100 gr
saulėgrąžų branduoliai 200 gr
greikinių riešutų 100 gr
razinų, džiovintų abrikosų po saujelę

Puode ištirpinti sviestą, suberti dribsnius ir maišant pakaitinti keletą minučių. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki standžių putų. Kai dribsniai prauš sudėti sezamus, saulėgrąžas, išmirkytas ir nusausintas razinas ir abrikosus (abrikosus susmulkinti) ir užpilti išplaktu kiaušiniu. Viską gerai išmaišyti. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Gautą masę dėti šaukšu ant skardos. Kepti orkaitėje 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai parus. Palikti atvėsti skardoje ir tik tada išimti.

Receptas iš http://receptai.iki.lt/lt/receptai/desertai/sveikuoliu-sausainiai/5846

 
   
   
   
   
   
   

Nekeptas aksominis kakavos tortas

Informacija
Parašė Fallen Angel
Sukurta: 03 Birželis 2012
Atnaujinta: 18 Gegužė 2021
Skaitytojų: 2375

Puikus ir greitai paruošiamas saldėsis. Originaliam recepte naudojami gana brangūs ingredientai, todėl aš šį tortuką kiek paparastinu ir vietoje marskaponės ir rikotos dedu 500 gramų riebios ir nerūgščios varškės, gerai ją sutrinu blenderiu, visas kitas gamybos procesas nekinta.

Skanaus

Trukmė: apie 30 min. ruošti, apie 5 val. šaldyti
Porcijos: 10-12 pyragėlių

Reikia:
• 200 g natūralaus, nesūdyto sviesto
• 360 g šokoladinių „Selgos“ ar panašių sausainių (2 pakuotės)
• apie 50 g svieste pakepintų migdolų (nebūtinai)
• 250 g ricottos sūrio
• 250 g mascarpone sūrio
• 250 g plakamosios grietinėlės
• indelio kondensuotos kakavos
• kelių šaukštų cukraus (jei norisi saldžiau)
• apelsinų esencijos
• 20 g želatinos

1. 270 g ( 1 1/2 pauotės) sausainių naudosime pyrago pagrindui, o likusius (1/2 pakuotės) – viršui pabarstyti. Sutrupinkite pagrindui skirtus sausainius iki miltų. Galite grūsti grūstuve arba naudoti elektrinį smulkintuvą. Ištirpinkite sviestą, maišydami ir kaitindami ant nedidelės ugnies. Sumaišykite sausainius su sviestu. Suslėkite gautą masę į kepimo indą.

2. Ant sugrūstos sausainių ir sviesto masės sudėhttp://www.veikia.lt/administrator/index.php?option=com_content&view=article&layout=edit kite kepintus migdolus.

3. Grietinėlę standžiai išplakite elektriniu maišytuvu. Bet nepersistenkite, plakti užteks kai pasimatys bangelės. Tuomet sukrėskite maskarponę ir ricottą, gerai išmaišykite, supilkite indelį kondensuotos kakavos, įlašinkite apelsinų esencijos. Plakti nereikia, užtenka išmaišyti ir šaukštu. Paragaukite. Jei trūksta – galite įdėti cukraus.

4. Mažame kiekyje karšto vandens ištirpinkite želatiną. Galite tiesiog sekti instrukcijas, nurodytas ant pakuotės. Kai želatina visiškai ištirps, skubiai įmaišykite į kreminę masę . Ją supilkite ant sausainių pagrindo. Pabarstykite viršų likusiais sausainiais. Padėkite pyragą į šaldytuvą sustingti. Prireiks kokių 4-5 valandų, tačiau geriausia – palikti per naktį.

Receptas iš http://www.tastyart.lt/2010/11/aksominis-kakavos-tortas-kepti-nereikes/

Nekeptas tortas su braškėmis

Informacija
Parašė Fallen Angel
Sukurta: 28 Gegužė 2012
Atnaujinta: 18 Gegužė 2021
Skaitytojų: 3323

User Rating: 5 / 5

Reikia:

  • 200 g. trapių sausainių (g. b. gaidelis ar selga, aš naudojau petit beurre)
  • 150 g. minkšto sviesto
  • 150 g. mascarpone
  • 200 ml . plakamosios grietinėlės
  • 3 kiaušinių trynių
  • 4 v. šaukštai cukraus
  • 3 v. šaukštų karčiosios kakavos
  • 300-400 g. braškių

 

Sausainius sutrupinkite ir sumaišykite su minkštu sviestu.

 

Torto formą (15 cm. skersmens) su išimamu dugnu išklokite kepimo popieriumi. Ant jo supilkite paruoštus sausainius, suplokite, kad būtų tvirtas pagrindas. Braškes nuplaukite, nuvalykite, perpjaukite išilgai ir braškių puselėmis išklokite tortinės sieneles (braškių vidinę pusę dėkite prie tortinės sienelės).

 

Formą įdėkite į šaldytuvą kol paruošime kremą.

Kiaušinio trynius išplakite su cukrumi. Kitam dubenyje išplakite grietinėlę. Kiaušinio trynius sumaišykite su mascarpone bei išplakta grietinele. Paruoštą kremą sudėkite į formą ant sausainių. Paruoštą kremą supilkite ant paruošto sausainių pagrindo. Ant viršaus užbarstykite persijotos kakavos ir papuoškite braškėmis bei mėtų lapeliais

 

 

Kremą galima keisti varškės kremu – maltą varškę sumaišyti su grietine, jei reikia įmaišyti želatinos, galima tik su plakta grietinele + želatina gaminti, žodziu pagal skonį ir fantaziją

 

Į kremą galima įlašinti vanilės esensijos ar vanilinio cukraus.

Receptas iš http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/deser tai/nekeptas-tortas-su-braskemis.html

 

Birutės tortas

Informacija
Parašė Fallen Angel
Sukurta: 28 Gegužė 2012
Atnaujinta: 18 Gegužė 2021
Skaitytojų: 2424
Torto lakštams reikės:
2 indeliai kondensuoto pieno;
2 kiaušiniai;
200 gr. sviesto;
2 šaukšteliai sodos arba tiek pat (galima truputį padidinti) kepimo miltelių;
miltų, kad būtų grietinės tištumo.
norint lakštus daryti dviejų spalvų, t.y. vienus baltus, kitus rudus, dar reikės kelių šaukštų kakavos.
 
Gamyba
Sviestą išlydyti, sudėti kondesuotą pieną, į atvėsintą masę kiaušini us, actu nugesintą sodą (natūralistai gali grietine, bet šiaip su actu reakcija idealesnė, arba sudėkite kepimo miltelius) tada dedami miltai (tiek, kad masė būtų grietinės tirštumo) miltų kiekis labai priklauso nuo miltų rūšies, nes ne visi vienodai linkę skystėti, nelabai tinka ekstra miltai.
Dalų tešlos atpilti į kitą indą, gaminsime rudus lakštus.Norint, kad dalis blynų būtų kakaviniai, dėti kakavos (numatant tai reikia pasiruošti šiek tiek skystesnę tešlą, nes kakava gerokai patirština).
 
Pertepimas:
litras grieteinės,
pusės citrinos sulčių,
šiek tiek cukraus pudros.
keli šaukštai želatinos (paparastai grietinė nėnori geruoju sustingti, taigi geriausia įdėti želatinos)
 
Gamyba:
Viską išplakti (grietinė plakama atšaldyta, kol būna gražiai puri. Nepavykus išplakti grietinės reikia gelbėtis dedant į ją želatiną, tik svarbu labai gerai ištirpintą ir pilant greitai bei tolygiai plakamą, kad nesigautų su gabalėliais). O į torto sluoksnius šalia grietinės galima naudoti įvairias uogienes, sulaistymą citrinos sultimis, kava, įvairius konservuotus vaisius arba šviežius bananus.
Torto pertepimas sakyčiau kiekvieno skonio reikalas, galima varijuoti kas kaip sugalvoja.
 
Glaistui: verdu šokoladą iš kakavos, sviesto, cukraus ir šiek tiek vandens (galima pieno, bet tikrai gražus ir blizgantis bei juodas šokoladas gaunasi tik su vandeniu). Labai svarbu kakavos kokybė, na o kiek ko dėti deja nežinau, nes visada darau iš akies ir toli gražu nevienodai pavyksta iš tos akies, kad įvardinti geriausias proporcijas. Ai dar verdant šokoladą ne tiesiai ant ugnies, o bliūde su vandeniu ant ugnies, nuolat maišant, kol gausis oi koks patrauklus ir skanus šokoladas ir jokiu būdu neužvirinat. Šokolado konsistenciją koreguoti pagal norimą puošimo būdą (galima skystesnį, kad varvinti ant grietinės dangos arba jau tokį gana tirštą, jeigu tepti visą viršų).
 
Kas gali nesigauti, tai blynai, tikrai ne visad pavyksta, sodos patarčiau nemažinti ir tirštumą atitaikyti, na ir neišsiplakti grietinė, tas tai būna pastovus mano brokas. Norint geresnio rezultato grietinę pirkti ne iš bet kur, aš perku gristupio truguj, 30 proc, iš pokelių niekad neišbandžiau, sakyčiau geriau pirkti kuo šviežesnę pilstomą ir ją kuo geriau atšaldyti prieš planakant.
 
Receptas ir komentarai (išskyrus kai kuriuos apie želatiną ir kepimo miltelius, nes man su soda niekad niekas nesigauna) Birutės Pucilauskienės.
 
SKANAUS!
 

Varškės pyragas

Informacija
Parašė Fallen Angel
Sukurta: 28 Gegužė 2012
Atnaujinta: 18 Gegužė 2021
Skaitytojų: 2049

Originalus receptas paimtas iš čia: http://gyvenimas.delfi.lt/cooking/article.php?id=14497025

Tačiau mano draugė dažnai daro su konservuotais persikais, t.y. vietoje vyšnių deda konservuotus persikus. Galima varijuoti ir su kitais įvairiais vaisiais. Tikrai labai skanus pyragas.

Šešiolikai porcijų jums reikės:

Tešlai –


250 g miltų,
125 g sviesto,
1 žiupsnelio druskos,
75 g cukraus,
1 kiaušinio trynio.

Įdarui –

100 g sviesto,
200 g cukraus,
3 kiaušinių,
500 g varškės,
1 pakelio sausojo vanilinio pudingo,
1 indelio konservuotų vyšnių (750 ml).

Miltus persijokite į didelį dubenį, o ant viršaus suberkite gabalėliais supjaustytą atšaldytą sviestą. Įberkite žiupsnelį druskos, suberkite cukrų, įmuškite kiaušinio trynį, įpilkite du šaukštus vandens ir greitai užminkykite tešlą. Suvyniokite tešlą į skaidrią polietileno plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

Išardomą kepimo formą sutepkite riebalais. Tešlą iškočiokite, perkelkite į kepimo formą ir suformuokite trijų centimetrų aukščio kraštelius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

Pagaminkite įdarą. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi ir į šią masę po vieną įmuškite kiaušini us. Palaipsniui įmaišykite varškę ir sausojo vanilinio pudingo miltelius.

Konservuotas vyšnias nuvarvinkite sietelyje ir tolygiai išdėliokite tešlos paviršiuje. Ant viršaus iškrėskite varškės masę ir išlyginkite. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 55-60 minučių vidutiniame orkaitės lygyje. Pyragą atvėsinkite neišimdami iš kepimo formos.

 
  1. Šokoladinis savaitgalio pyragas
  2. Pyragas Šarlotė su obuoliais
  3. Tiramisu
  4. Sausainukai su šokolado gabalėliais

Puslapis 2 iš 4

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Visos teisės saugomos © 2025 Veikia.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU General Public licenciją.