- Informacija
- Parašė Fallen Angel
- Skaitytojų: 2338
vištienos fil ė supjaustome kubeliais, įdedame 3-4 šaukštus majonezo, užbarstome prieskonių, paliekame stovėti porą valandų. Įdedame 2 šaukštus krakmolo, įmušame 2 kiašinius , išmaišome masę. Įkaitintame aliejuje formuojame kepsniukus ir kepamąe iki apskrus.
(Renatos Žičiuvienės receptas)
- Informacija
- Parašė Fallen Angel
- Skaitytojų: 2574
Susipjaustau turimas daržoves, paprastai naudoju morką, svogūną, papriką, cukini ją. Viską pjaustau šiaudeliais, pirma kepinu svogūnus ir morkytes, kad gražiai paskrustų, dedu vistieną (ją galima pamarinuoti su majonezu, ar kariu ar kokiais kitais norimais prieskoniais) pakepu, dedu papriką, vel kepu, tuomet ragauju, įdededu medaus šiek tiek, garstyčių šiek tiek, jei turiu išspaudžiu apelsino ar citrinu sulčių, galima įtarkuoti citrinos žieveles šiek tiek, žodžiu vis ragauju, žiūriu koks skonis, įdedu dar tomato arba pomidorų , mėgstu šiek tiek aštriau tai ir pipiriukų įdedu, kai jau man skonis tinkamas (turėtų gautis saldiarūgštis skonis) ir visas kepimo procesas į pabaigą, sudedu cukiniją, dar pakepu, kad cukinija suminkstetu ir išjungiu, pateikiiu su ryziais.
(Mano receptas)
- Informacija
- Parašė Fallen Angel
- Skaitytojų: 2164
Vištienos krūtinėlė,
poras,
paprikra,
pora pomidorų,
svogūnas,
petražolės ar dar kokios šviežios žolelės,
grietinė,
vanduo.
Vištieną paskrudinam su trupuciu aliejaus, sudedame smulkiai pjaustytą svogūną, kepame kol pageltonuoja, dedame papriką ir pomidorą, pjaustau kubeliais gan stambiais ir 5 min patroškinu su puse stiklinės vandens. Veliau dedu porą, petražoles, druskytę, kario ir pipirų, sumaišau grietinę su vandeniu, kad būtų skystesnė ir suver čiu ant vištienos, dar palieku 7min pasitroškinti. Jei per skystai padarėt, galima įdėt miltų šaukštą, sutirštins.
Skanaus
(Renatos lakomkinaitės receptas)
- Informacija
- Parašė Fallen Angel
- Skaitytojų: 4212
Reikia:
Višta 1 vnt
morkos 2 vnt
svogūnas 1 vnt (nedidelis)
pora šaukštų giretinės
druska, pipirai, karis, lauro lapeliai (kiti prieskoniai pagal pageidavimą).
nulupu nuo vištienos odelę (nemėgstu virtos odos). Supjaustau vištieną gabaliukais, sudedu į puodą, įpilu vandens, kad apsemtų ir šiek tiek paver du, tuomet nupilu vandenį nuplaunu vištieną, užpilu nauju vandeniu ir verdu toliau. Susitarkuoju morkas, susipjaustau kubeliais svogūną. Dedu į puodą su vištiena svogūną, lauro lapelius, pipiriukus, druskytę, karį, visus kitus prieskonius, paverdu kokias 5 - 10 min. sudedu morkytes. Viską verdu kol vištiena išverda, morkos suminkšėja, paragauju ar netrūksta kokių prieskonių, įdedu jei dar ko trūksta, sudedu grietinę. Jei visas troškinys labai skystas, sutirštinu įdėdama porą šaukštų krakmolo ištirpinto nedieliame kiekyje vandens.
Paruošta, skanaus.
- Informacija
- Parašė Fallen Angel
- Skaitytojų: 2673
Reikės:
poros vištienos filė
konser vuotų ananasų griežinėlių
lydyto sūrio
majonezo
česnako
prieskonių vištienai
vištienos filiukes persipjaunam išilgai, pasidarom kepsnelius, apibarstom mėgstmais prieskoniais. išsikepam keptuvėje. Ant kepsnelių dedame ananaso griežinėlius. Pasiruošiam sūrį, jį susitarkuojam, smulkiai supjaustom ar specialia česnako spaustuve įspaudžiam česnaką, viską sumaišom su majonezu. Mišinį dedam ant paruosštų kepsnelių su ananasais. Kepsnelius galima pašauti į orkaitę arba dėti į mikrobangę ir pakepti kol išsilydys sūris.
patiekiama su ryžiais
Skanaus.
- Informacija
- Parašė Fallen Angel
- Skaitytojų: 2383
Supjausčius gabalėliais vištieną ją pamarinuoti su vištienos prieskoniais ir majonezu. Kai bus vištiena paruošta kepimui, pirmiausiai į keptuvę sudėti smulkiai supjaustytus kelis gabaliukus česnako ir tik tada deti vištieną ir kepti tol kol apkeps silpnai, tada sudėti sutarkuotas dvi (ar daugiau) morkas ir viską patroškinti įdejus šaukštą medaus (galima ir daugiau jei norisi, kad būtų saldžiau). Kai morkos suminkštės, įdėti pagal skonį tomato ir majonezo, ir palikti porai minuciu įberus dar baziliko ar kokiu kitų prieskoniu. ir viska pateikti su ryziais :)
(Gretos Stakaustaitės receptas)