Torto lakštams reikės:
2 indeliai kondensuoto pieno;
2 kiaušiniai;
200 gr. sviesto;
2 šaukšteliai sodos arba tiek pat (galima truputį padidinti) kepimo miltelių;
miltų, kad būtų grietinės tištumo.
norint lakštus daryti dviejų spalvų, t.y. vienus baltus, kitus rudus, dar reikės kelių šaukštų kakavos.
 
Gamyba
Sviestą išlydyti, sudėti kondesuotą pieną, į atvėsintą masę kiaušini us, actu nugesintą sodą (natūralistai gali grietine, bet šiaip su actu reakcija idealesnė, arba sudėkite kepimo miltelius) tada dedami miltai (tiek, kad masė būtų grietinės tirštumo) miltų kiekis labai priklauso nuo miltų rūšies, nes ne visi vienodai linkę skystėti, nelabai tinka ekstra miltai.
Dalų tešlos atpilti į kitą indą, gaminsime rudus lakštus.Norint, kad dalis blynų būtų kakaviniai, dėti kakavos (numatant tai reikia pasiruošti šiek tiek skystesnę tešlą, nes kakava gerokai patirština).
 
Pertepimas:
litras grieteinės,
pusės citrinos sulčių,
šiek tiek cukraus pudros.
keli šaukštai želatinos (paparastai grietinė nėnori geruoju sustingti, taigi geriausia įdėti želatinos)
 
Gamyba:
Viską išplakti (grietinė plakama atšaldyta, kol būna gražiai puri. Nepavykus išplakti grietinės reikia gelbėtis dedant į ją želatiną, tik svarbu labai gerai ištirpintą ir pilant greitai bei tolygiai plakamą, kad nesigautų su gabalėliais). O į torto sluoksnius šalia grietinės galima naudoti įvairias uogienes, sulaistymą citrinos sultimis, kava, įvairius konservuotus vaisius arba šviežius bananus.
Torto pertepimas sakyčiau kiekvieno skonio reikalas, galima varijuoti kas kaip sugalvoja.
 
Glaistui: verdu šokoladą iš kakavos, sviesto, cukraus ir šiek tiek vandens (galima pieno, bet tikrai gražus ir blizgantis bei juodas šokoladas gaunasi tik su vandeniu). Labai svarbu kakavos kokybė, na o kiek ko dėti deja nežinau, nes visada darau iš akies ir toli gražu nevienodai pavyksta iš tos akies, kad įvardinti geriausias proporcijas. Ai dar verdant šokoladą ne tiesiai ant ugnies, o bliūde su vandeniu ant ugnies, nuolat maišant, kol gausis oi koks patrauklus ir skanus šokoladas ir jokiu būdu neužvirinat. Šokolado konsistenciją koreguoti pagal norimą puošimo būdą (galima skystesnį, kad varvinti ant grietinės dangos arba jau tokį gana tirštą, jeigu tepti visą viršų).
 
Kas gali nesigauti, tai blynai, tikrai ne visad pavyksta, sodos patarčiau nemažinti ir tirštumą atitaikyti, na ir neišsiplakti grietinė, tas tai būna pastovus mano brokas. Norint geresnio rezultato grietinę pirkti ne iš bet kur, aš perku gristupio truguj, 30 proc, iš pokelių niekad neišbandžiau, sakyčiau geriau pirkti kuo šviežesnę pilstomą ir ją kuo geriau atšaldyti prieš planakant.
 
Receptas ir komentarai (išskyrus kai kuriuos apie želatiną ir kepimo miltelius, nes man su soda niekad niekas nesigauna) Birutės Pucilauskienės.
 
SKANAUS!