6 porcijoms reikės:
6 puodelių dideliais gabaliukais pjaustytų moliūgų;
3 puodelių griežinėliais pjaustytų zalių bulvių;
3 puodelių daržovių sultinio;
2 puodelių grietinėlės;
1 šaukšto aliejaus;
2 šaukšto sviesto :
1 didelio kubeliais pjaustyto svogūno;
1 šaukštelio smulkiai sukapotų šviežių raudonėlių arba šalavijų arba kalendrų grūdelių
2 šaukštelių citrinų sulčių;
druskos, maltų juodųjų pipirų, šiek t iek malto muskato

Dideliame puode ištirpinkite sviestą, sumaišykite su aliejumi ir pakepinkite svogūnus, kol šie suminkštės.
Į tą patį puodą suberkite moliūgus, bulves, supilkite sultinį ir virkite ant silpnos ugnies, kol daržovės suminkštės.
nupilkite į kitą indą pusę sultinio, daržoves sutrinkite blenderiu iki vientisos masės.
suberkite prieskonius, atgal supilkite sultinė, pakaitinkite iki užvirimo, supilkite grietinėlę ir darkartą užvirkite, o tada supilkite citrinų sultis ir suberkite žalumynus.

Skanaus.